a tak trochu Džem..

Trápení?!?

28. 5. 2008 20:37

Trápení...

 

Není to strach, bolest (tedy pokud není duševní) ani nic podobného.

 

Trápím se já, trápíš se ty, trápí se moji kamarádi, moji bráchové prostě všichni..Tak jsem se rozhodl napsat něco na toto téma. Aby ti co se trápí, se přestali trápit, a ti co se netrápí, tak aby se nezačali trápit...Holky se trápí většinou kvůli klukům, kluci zase kvůli holkám, rodiče kvůli dětem a taky kvůli svým rodičům. Nebo se trápí úplně něčím jiným.

 

 

Rozdělíte-li se s někým o svou radost, zdvojnásobí se, rozdělíte-li se o smutek, stane se polovičním.

Sinclair Lewis

 

Pokud se rozdělíš o svoje trápení aby bylo poloviční, tak je to  skvělé, protože by jsi se v něm za chvíli utopil. Kolika sebevraždám by mohl zabránit jediný úsměv. ,,Když se na někoho usměješ, můžeš mu navrátit smysl života.´´

 

Jedna moje kamarádka se takto trápila, mluvila o smrti jako kdyby to nic nebylo. Trápila se kvůli klukovi, který jí opustil a rodiče jí v této těžké situaci taky nepomohly a ještě jí víc trápily. Tak jsem se jí to s kamarádkou pokoušel vymluvit.. Dopadlo to nakonec dobře dotyčná osoba ještě žije.. Kdo ví na koho vůbec dala, jestli na sebe, nebo na nás..Třeba to bylo tím, že jsme se o její trápení rozdělili a trošku jí rozesmáli a přivedli na jiné myšlenky.
Aspoň vidíte kam až takové trápení může zajít..

 

Humor má moc obrátit každou situaci naruby.

 

Hospodinu svěř svůj osud, v něho důvěřuj, on sám bude jednat.

Žl 37,5

,,Tím, že něco skončí, zároveň znamená, že něco nového začíná.´´

 

Čas je taky veliký pomocník s trápením.. Akorát to dlouho trvá.. Můj starší bratr se někdy trápí kvůli jedné holce, která ho sem tam zlobí. Dojde domů a vůbec s ním není rozumná řeč jenom říká:,, Nech mě!´´Už jsme si na to zvykli trvá mu to tak dva tři dny a pak je zase v pohodě. Jenom chce přetrpět tu dlouhou dobu.. Že Nijo?! :D

(doufám, že mě za to nelátneš něčím po hlavě!?!

 

Ještě mě dneska ráno v buse napadlo, že s trápením to máš jako se hříchem… Když se rozdělíš Pán ti pomůže, a když to v sobě utápíš, tak je to ještě horší.

 

Použitá literatura: O Vděčnost, O Naději.. a Džemova hlava-to už není literatura!!

 

Zobrazeno 2038×

Komentáře

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková